Sajtóbeszámolók

 

Politikafórum:

Az MSZP ígéreteinek eldorádóját elhomályosítja az a tény, hogy egyre több kétes ügyletről hallhatunk Medgyessy Péter korábbi üzleti tevékenységével kapcsolatosan, ami - az MSZP mostani ásza szerint - szigorúan elválasztandó politikai tevékenységétől - jelentette ki napirend előtti felszólalásában Varga István a parlamentben. Nehéz meghúzni a határvonalat a lobbizás és a gazdasági bűncselekmény között, úgy látszik, egyedül a szocialista miniszterelnök-jelölt érzi ezeket a nüánsznyi finomságokat - vélekedett az MDF frakcióvezető-helyettese.

 

Origo

Varga István (MDF) képviselő napirend előtti felszólalásában bírálta Medgyessy Pétert, a szocialisták kormányfőjelöltjét a Gresham-palota eladásában játszott szerepe miatt. A képviselő azzal vádolta Medgyessy Pétert, hogy mindent megígér, nyilatkozatai alapján az ígéretek eldorádójáról lehet beszélni, miközben egyre több kétes információt lát napvilágot Medgyessy gazdasági tevékenységével kapcsolatban. Varga utalt arra, hogy Medgyessy nem csak a kormánynak adott tanácsot, de az V. kerületi MSZP-nek is a Gresham-palota eladásakor - mondta Varga István.

Az ügy előzménye, hogy a kormányfőjelölt cége a Gresham-palotát megvásárló Gresco Rt.-től kapott 100 ezer dollár fejében lobbizott az V. kerületi szocialista képviselőknél, hogy szavazzák meg az épület eladását. A vitatott ügyben feljelentették Medgyessyt, jelenleg az ügyészség vizsgálja szerepét az épület eladásában. Medgyessy viszont beperelte a Magyar Nemzetet és a Magyar Demokratát, mert azt állították, hogy a kormányfőjelölt pénzt adott a helyi képviselőknek, hogy megszavazzák az ügyletet. A kormányfőjelölt ezt tagadta.Medgyessy szerint poltikai támadásról van szó. Az V. kerületi szocialisták korábban közleményben visszautasították azt, hogy Medgyessy befolyásolta volna őket, pénzt adott volna nekik.

Varga szerint ha az MSZP miniszterelnök-jelöltje pénzt adott az V. kerületi MSZP-s képviselőknek, hogy megszavazzák a Gresham-palota eladását, az bűncselekmény. Ha viszont Medgyessy munkavégzés nélkül felvette a 100 ezer dollárt, akkor Tocsik halálra dolgozta magát a sikerdíjért - mondta Varga.


Vissza a főoldalra