Rólunk mondják - 2002.02.19.


[Infostart]

Fidesz-MDF: kész az országos lista

A Fidesz és az MDF jelöltjei az egyéni választókerületekben már mindenhol összegyűjtötték a szükséges számú kopogtatócédulát, és a kétpárti választási koalíció teljesítette az országos lista állításának feltételeit. A fiataldemokraták közleménye szerint még a héten benyújtják az országos listát az Országos Választási Bizottságnak.


[Origo]

MSZP: Kampánystratégiát egyeztet a Fidesz és a MIÉP

Lendvai Ildikó szocialista alelnök szerint egyértelmű jelei vannak annak, hogy a Fidesz és a MIÉP között megindult a kampánystratégia egyeztetése. Úgy látja, mind a hangvételben, mind a módszerekben egyre több párhuzamot lehet találni a két párt MSZP-ellenes kirohanásai között.

Lendvai Ildikó szocialista alelnök Újhelyi István elnökségi taggal, valamint Vári Gyula és Doszpot Péter képviselőjelölttel közösen tartott sajtótájékoztatóján fejtette ki véleményét.

[Részletek]


[Index]

Valami nekicsapódott a mátészalkai Fidesz jelölt autójának

Megrongálták Fülöp István, mátészalkai alpolgármester, a Fidesz-MDF országgyűlési képviselőjelöltjének személyautóját vasárnap a 49-es számú főút és a géberjén-fülpösdaróci bekötőút kereszteződésében. Fülöp István politikai provokációt gyanít az ügy mögött. Fülpösdarócról, az ottani nőszövetség farsangi rendezvényéről tartott hazafelé a feleségével és a kampányfőnökével, amikor a főút és a bekötőút kereszteződésében a kocsija szélvédőjének csapódott valami.

[Részletek]


[Korridor]

Megérkeztek az első választási megfigyelők

Az EBESZ tagjai egy héten át tájékozódnak, utána döntenek a teendőkről - A Fidesz-MDF és az MSZP is országos listát állíthat

A Népszabadság információi szerint mától Budapesten tárgyalnak az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet munkatársai. A háromfős nemzetközi delegáció egy héten át tárgyal a választásokon résztvevő, közreműködő állami, politikai szervezetekkel és a jelölteket állító pártokkal. Ezt követően dönetenek arról, hogy milyen típusú, rövid vagy hosszú távú választási megfigyelők küldését javasolják-e az áprilisi országgyűlési választásokra.

[Részletek]


[RTL Klub Online - Origo]

Vasilescu-gyűjtemény: biztonsági okokból szállították át

A műtárgyak elszállítását nem az eddigi tárolási körülmények, hanem az indokolta, hogy már sokak előtt ismertté vált a gyűjtemény őrzési helye. És azért az sem mellékes, hogy az új környezet teljesen múzeumi.

A korábbi tárolóhelyről másik fővárosi raktárba szállíttatta a Vasilescu-gyűjteményt a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara - közölte Krejniker Miklós, a testület elnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatón. Indoklásként hangsúlyozta: a zár alá vett műtárgyakat kifogást nem tűrő, múzeumi körülmények között tárolják.

[Részletek]