Elhunyt Joó Rudolf MDF-alapítóJoó Rudolf rendkívüli és meghatalmazott nagykövet, az MDF alapító tagja 2002. január 28-án rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.

Dr. Joó Rudolf 1985-től az OSZK Magyarságkutató Intézetének tudományos munkatársa, 1988-ban az MDF romániai magyarok helyzetéről szóló, a nemzetközi közvéleményt is felrázó jelentésének szerkesztője. A második lakiteleki találkozón a Magyar Demokrata Fórum első (ideiglenes) elnökségének tagjává választották. 1991 és 1994 között a Honvédelmi Minisztérium államtitkára. 1998-2000: a Külügyminisztérium h. államtitkára, majd Magyarország genfi állandó ENSZ-képviseletének vezetője.

Joó Rudolf búcsúztatására 2002. február 7-én, a törökbálinti római katolikus temetőben került sor. A Külügyminisztériumot Bába Iván államtitkár, a Magyar Demokrata Fórumot Lezsák Sándor alelnök és Salamin András pártigazgató, az MDF többi alapítóját Für Lajos és Kiss Gy. Csaba képviselte.

Az elhunyt lelki üdvéért 2002. február 11-én, hétfőn 17 órakor mondanak szentmisét a Piarista Kápolnában (Budapest, V. ker. Pesti Barnabás u. 1.)


Vissza a főoldalra