Választási Etikai Magatartási Szabályok tervezet

A közösen kimunkált megállapodás kinyilvánítja: a választópolgároknak a választáson való minél nagyobb számban történő részvételét mindenekelőtt az segíti elő, ha a politikai erők hitelesen bizonyítani tudják, hogy a nemzet szolgálata vezérli őket. A politikai erők szándékaik, eszközeik és megoldásaik megismertetésével törekszenek a választópolgárok bizalmának elnyerésére, és jelöltjeik, hazánk jövője iránti elkötelezettségtől elhivatottan, illő méltósággal veszne részt a választási kampányban.


2002. február 19.

Dr. Balsai István frakcióvezető parlamentben elhangzott miniszterelnöki beszédre való reagálása és napirend előtti felszólalása


2002. február 7.
Elhunyt Joó Rudolf MDF-alapító

Joó Rudolf rendkívüli és meghatalmazott nagykövet, az MDF alapító tagja 2002. január 28-án rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.


2002. február 7.
Elkészült Dr. Medgyasszay László honlapja


2002. február 5.
Elkészült Dr. Csáky András honlapja


2002. január 24.
Domainügyben az MDF vezet


2002. január 23.
www.davidibolya.hu

Dávid Ibolya az Interneten is népszerű A kedveltségi tabellák élén álló miniszter-asszony a Net-en is tudja tartani vezető helyét: egy hét alatt százhuszonkétezer letöltést ért el web-site-ja.


2002. január 7.
Végleges az MDF jelölt-listája
Megszületett annak a 27 MDF-es képviselőjelöltnek a listája, akiket a párt a 2002-es országgyűlési választásokon indít Fideszes támogatással. A jelöltek listája és részletes tudósítás


2002. január 7.
Az MDF programjának tézisei a 2002. évi választásokra
A programbizottság vezetője dr. Pongrácz Tibor.


2001. december 18.
Szászfalvi László Balogh László

Az MDF kezdeményezi, hogy tárcaközi bizottság vizsgálja a szektajelenségeket és térképezze fel a vallási közösségek tevékenységét. Balogh László és Szászfalvi László határozati javaslata, valamint a javaslat visszhangja az online médiumokban.


2001. december 10.
A Gallup ismét a Fidesz-MDF erősödését jelzi
A Gallup közvélemény-kutató intézet legújabb felmérésében ismét a Fidesz- MDF közös listájának erősödéséről számol be. Sajtóbeszámoló a felmérés tendenciáiról a Stop! online magazin összefoglalója alapján


2001. december 03.
A Fidesz és az MDF Lakitelken egyezteti választási programját
Megkezdődött a Fidesz és az MDF jövő évi választási programjának egyeztetése, amelynek eredményeként a kampány kezdetére megszületik a közös választási program. Az első megbeszélést Lakitelken tartották, Pongrácz Tibor elnökségi tag, valamint Szájer József, FIDESZ frakcióvezető irányításával.


2001. december 03.
Varga István  

Varga István (MDF) képviselő napirend előtti felszólalásában bírálta Medgyessy Pétert, a szocialisták kormányfőjelöltjét a Gresham-palota eladásában játszott szerepe miatt. Sajtóbeszámolók


2001. november 28.
Dr. Csáky András Az MDF értékalapú online jövőt szeretne

Interjú Csáky Andrással, az Internet Kalauz novemberi számában az MDF internet-politikájáról, valamint a képviselő országgyűlésben elhangzott beszéde


2001. november 21.
Dr. Csáky András Kórháztörvény

A Magyar Demokrata Fórum kisebb módosításokkal a törvényjavaslatot alkalmasnak tartja arra, hogy elfogadása esetén – a tulajdonosok szabad döntési lehetőségét meghagyva – keretet szabjon a spontán elindult magánosítási törekvéseknek. Az átalakulást választó intézmények új gazdasági környezetbe kerülve lehetőséghez jutnak a költséghatékonyabb működtetésre és ez hosszabb távon az igazságosabb kapacitáselosztás kialakulását is elősegíti. Mindehhez azonban az állami források jelentős bővítésére van szükség, hiszen nem tartjuk valószínűnek, hogy a törvény hatására nagyobb volumenű magántőke áramolna az ágazatba.

Részlet Csáky András képviselő beszédéből, amely elhangzott az „Az egészségügyi közszolgáltatások nyújtásáról, valamint az orvosi tevékenység végzésének formáiról” c. törvényjavaslat általános vitáján
(2001. november 7.)


2001. november 08.
Közlemény

A Magyar Demokrata Fórum Országgyűlési Képviselőcsoportja sajnálattal tapasztalta, hogy a Magyar Szocialista Párt és a Szabad Demokraták Szövetsége országgyűlési frakciója a keddi szavazás alkalmával immár második alkalommal rúgta fel a Parlament valamennyi frakciója által megtartani vállalt politikai megállapodást, a parlamenti tisztségek betöltéséről.

Az MDF ezért tudomásul veszi, hogy a két párt felmondta az 1998-ban megkötött hatpárti megállapodást, amely 1990 óta a parlamenti kisebbség érdekében működött.

2001. oktober 20.
Közlemény

A Magyar Demokrata Fórum Országgyűlési Képviselőcsoportja üdvözli a Kormány döntését, amellyel mintegy kétmilliárd forint azonnali támogatást nyújt a túltermelés miatt nehéz helyzetbe került szőlő- és bortermelőknek. Ez lehetővé teszi a szőlőmust kivitelét, a szőlősűrítmény-készítést, az új bor lepárlását és a minőségi borok közraktározását.

A Font Sándor, az MDF frakcióvezető-helyettese által vezetett - a bor jövedéki helyzetének áttekintésére létrehozott - munkabizottság feladata volt, hogy kidolgozza a válságprogramot, ami olyan garanciákat tartalmaz, amelyek biztosítják a termelőknek az állami támogatás kifizetését.

Font Sándor azt is javasolja, hogy a jövőben a szőlő- és bortermelési ágazatban a termés mennyiségéhez igazodó támogatási rendszer működjön.

2001. oktober 20.
Informatikai Vállalkozások Szövetségének konferenciája

Meggyőződésem, hogy egy pillanatig se szabad szem elől tévesztenünk e fejlesztések alapvető célját: a lakossági életminőség-deficit csökkentését, a tudástársadalom megteremtését. Dávid Ibolya beszéde az Informatikai Vállalkozások Szövetségének konferenciáján


2001. október 4.
Közlemény

A Magyar Demokrata Fórum ismételten kinyilvánítja, hogy megengedhetetlennek tartja, hogy politikai pártok céljaik elérése érdekében az oktatási intézményeket ahol egyébként törvény is tiltja a pártok működését politikai küzdőtérré változtassák.

2001. szeptember 12.
Szászfalvi László napirend előtti hozzászólása


2001. szeptember 5.
Az első közös lista, Dávid Ibolya a második helyen.


2001. szeptember 5.
"Úton a választási győzelem felé"
Dávid Ibolya közleménye a FIDESZ-MDF választási szövetség tartalmáról,

2001. szeptember 5.
Választási szövetség
Az MDF és a Fidesz között megszületett választási szövetségről szóló megállapodás maradéktalanul tartalmazza a demokrata fórum választmánya által támasztott feltételeket

2001. szeptember 3.
Megállapodás
Ma délelőtt a Magyar Demokrata Fórum és a Fidesz Magyar Polgári Párt elnökei aláírták a két párt megegyezéséről szóló megállapodást.

2001. szeptember 3.
Közlemény

A Magyar Demokrata Fórum Országgyűlési Képviselőcsoportja elítéli, hogy 2001. augusztus 29-én az SZDSZ két politikusa, Magyar Bálint és Horn Gábor a párt politikai kampányának helyszínéül egy iskolát választott, amikor a budapesti Közgazdasági Politechnikum épületében sajtótájékoztatót tartott.

A Magyar Demokrata Fórum megengedhetetlennek tartja, hogy a Szabaddemokraták Szövetsége politikai céljainak elérése érdekében az oktatási intézményeket - ahol egyébként törvény is tiltja a pártok működését - politikai küzdőtérré változtassa.

Budapest, 2001. augusztus 30.

2001. augusztus 31.
Az MDF-FIDESZ tárgyalásokról
Az MDF Országos Választmánya (OV) úgy döntött, hogy augusztus 31-ig folytatja a tárgyalásokat a FIDESZ-Magyar Polgári Párt vezetőivel a lehetséges választási együttműködésről A bejelentést a magyar sajtó - érthetően eltérő megközelítésből - részletesen tárgyalta. Összefoglalásként és a továbbgondolkozás elősegítésére két jellemző publikációt, egy MDF szimpatizáns véleményét, és egy online szavazás eredményét adjuk közre.
László Boglár. Népszava, július 24.
Kis Ferenc, Magyar Nemzet, július 23.
Vaja Pál: MDF szemszögből, július 25.
Online közvélemény-kutatás


2001. július 26.
Felszentelték az MDF új székházát
Felavatta új, Szilágyi Erzsébet fasori székházát az MDF. Az ünnepségen Dávid Ibolya kijelentette: az előző, Bem téri székházból elhozták mindazt, ami jó, a közéleti tisztességet, a demokrácia iránti alázatot és a közmegegyezésre épülő politikát.

2001. július 9.
Dr. Dávid Ibolya e-szigno konferencia
Az elektronikus aláírást szabályozó törvény megalkotása az új gazdaság és az elektronikus kormányzat kialakítása felé vezető út egyik legfontosabb mérföldköve Ż hangsúlyozta Dávid Ibolya igazságügy-miniszter az e- szignóról rendezett kétnapos konferencia megnyitóján csütörtökön.
2001. május 4.
Dr. Csapody Miklós Elkészült Dr. Csapody Miklós
országgyűlési képviselő új honlapja

 

2001. április 23.
Tessedik konferencia Tessedik konferencia
A Magyar Demokrata Fórum agrárstratégiájának bemutatására számos kiváló szakértő és az MDF országos vezetői látogattak a Baranya megyei Bólyba, ahol érkékelték a magyar mezőgazdaság helyzetét és bemutatták a Tessedik agrárprogramot a nyilvánosságnak
Dr. Csáky András Dr. Csáky András hozzászólása az informatikai törvénytervezet vitájához
"A törvény nem ad választ az online közösség leginkább igényelt költségmegoldásaira: nevezetesen az Internet-szolgáltatók és a távközlési szolgáltatók közötti díjátengedésre, illetve díjmegosztásra. Ez a kérdés pedig alapvetően fogja befolyásolni az ingyenes Internet-szolgáltatók jövőjét. Nem szabad itt figyelmen kívül hagynunk, hogy az ingyenes internetet ma már százezernél több regisztrált felhasználó veszi igénybe rendszeresen."
Mezőgazdaság Merre, magyar mezőgazdaság?
A Magyar Demokrata Fórum a vidék felemelkedéséért.

"Falu, Mezőgazdaság, Föld"
Legyen béke a földeken!
Merre

2001. április 12.
Polgármesterek Három polgármester gondolatai Budapestért

A Budapesti programról tartott sajtótájékoztatón:
Derce Tamás,Tarlós István, Szőke László és Szabolcs Attila.
2001. április 10.
Előterjesztés

a Magyar Demokrata Fórum Országos Választmánya részére a Nemzeti Korrupcióellenes Stratégiáról
A Miniszterelnöki Hivatal Hír-Lapjának csatlakozó cikke.
2001. április 5.
Digitális Magyarország Az Informatikai Bizottság üléseiről készült beszámolók
2001. február 8-án tartotta meg első ülését az Országgyűlés Informatikai és Távközlési Bizottsága. A 15 tagú grémiumban a pártok a parlamenti arányok alapján kaptak képviseletet. A Bizottság elnöke Rogán Antal (FIDESZ), az MDF-et dr. Csáky András képviseli.
A Magyar Demokrata Fórum Országgyűlési Képviselőcsoportjának állásfoglalása az egyházügyi törvény módosításáról
Az MDF értékrendjének és álláspontjának célja az, hogy hitelesen biztosíthassuk a vallás valóban szabad gyakorlását hazánkban, ugyanakkor minden törvényes eszközzel meg tudjuk védeni családjainkat, gyermekeinket és az egész társadalmat a destruktív "businessegyházak" és az olykor már nemzetbiztonsági tényezőt jelentő csoportosulások káros tevékenységével szemben.
2001. március 26.
Dr. Csáky András Az elektronikus aláírás lehetősége
Dr. Csáky András parlamentben elhangzott vezérszónoklata az elektronikus aláírás lehetőségét bevezető törvényjavaslatról
2001. március 26.
Cegléd Egészséges Népnek Van Jövője
Zsúfolásig megtelt a Polgármesteri Hivatal díszterme Cegléden, ahol Csáky András MDF-es országgyűlési képviselő Mikola István egészségügyi miniszterrel tartott fórumot. Ezt megelőzően miniszter úr a térség egészségügyi központjának számító Toldy Ferenc kórházban átadta az új műtő blokkot és diagnosztikus részleget. 2001. március 23.
INFÓRUM Infórum vezetők az igazságügyminiszter-asszonynál
A tervezettnél jóval hosszabb ideig tartó tájékozódó megbeszélésen fogadta Dávid Ibolya miniszter az Informatikai Érdekegyeztető Fórum elnökét, Beck Györgyöt és a szervezet főtitkárát, Dombi Gábort.

Eutanázia Az eutanázia az emberölés egyik fajtája
Dávid Ibolya nyilatkozata az MTI-nek
Az Igazságügyi Minisztérium tárgyban készült szakvéleménye
Nemzeti Vállalkozói Kör Nemzeti Vállalkozói Kör
A Nemzeti Vállalkozói Kör január. 20-án tartotta évadnyitóját. A Vigadó zsúfolásig megtelt konferenciatermében az érdeklődőket Viniczai Tibor köszöntötte, majd Dávid Ibolya előadói beszéde következett. Kupa Mihály korreferátuma után került sor a hozzászólásokra.
Szászfalvi Laszlo A magyar kereszténydemokrácia jövője
Minden politika, de nem minden a politika"
Szászfalvi László, az MDF országgyűlési képviselőjének gondolatai