Nyilatkozat

A Budapest-Tatabánya-Székesfehérvár háromszögben fekvő kistérség házi orvosaival, valamint a bicskei rendelőintézet szakorvosaival folytatott megbeszélés a következő nyilatkozat megtételére késztet:

1) Szükség van a kistérség lakói számára a bicskei rendelőintézet társulásos formában történő működtetésére ahhoz, hogy meghaladhassuk a jelenlegi ellátás nem kielégítő szintjét. A lakosság helyben történő ellátását a megbetegedési adatok és a közlekedési viszonyok egyaránt indokolják.

2) A Rendelőintézet Szakmai és Rekonstrukciós programja kidolgozott és alkalmas arra, hogy az önkormányzati társulás - ha és amennyiben megalakul végre - a 104/ 1998. (V.22.) Kormányrendelet alapján támogatásra pályázzon a Rendelőintézet fejlesztésére, átalakítására.

3) A terület orvosai úgy tapasztalják, hogy a kistérség lakosság igényli ennek az ellátásnak a kialakítását, az ellátás minőségének javítását, a járóbetegkénti végleges ellátás kiterjesztését, több szakma jelenlétét, a folyamatosabb ellátást.

4) Úgy ítélik meg, hogy a progresszív ellátás következő - fekvőbetegkénti - ellátás lépcsőit ez nem korlátozza.

5) Ez a tervezett kistérségi szakorvosi járóbetegellátás - szoros kapcsolatban a helyi háziorvosi ellátással - országos mintaként szolgálhat a definitiv ellátás hatékonyabb helyi megszervezésére.

 

2001.május 23.

Vissza az előző oldalra