Dr. Kelemen András

Vagyonnyilatkozat

1940. május 17-én születtem Budapesten. Pszichiáter orvosként dolgoztam, előbb Budapesten, majd 1980-tól a Fejér Megyei Központi (ma: Szent György) Kórházban és konziliárusként több Fejér megyei intézményben. A gyógyító munka mellett pszichiátriai, embertani, néprajzi, turkológiai, genetikai és szociológiai kutatásokat folytattam. Több, mint száz közleményem van, ezen kívül 2 könyvbe írtam fejezetet, 1 önálló könyvem és egy regényfordításom jelent meg. 1988-ban a Magyar Demokrata Fórum alapító tagja voltam, s az MDF székesfehérvári elnöke lettem. 1990-től vagyok országgyűlési képviselő. 1990-92. között a Népjóléti Minisztériumban, 1992-94. között a Külügyminiszté-riumban voltam politikai államtitkár. 1996. óta az Országos Elnökség tagja Ebben a minőségemben az MDF nemzetközi kapcsolataival foglalkozom és az Európa Tanács Parlamenti közgyűlésében képviselem az MDF-et.
A Magyar Országgyűlés Küldöttségét vezetem a Nyugat-európai Unióban, s részt veszek az ottani bizottsági munkában, valamint az EU Konvent póttagja vagyok. 1998 óta a Fejér megyei 7. sz. (Bicske központú) választókerületének egyéni képviselőjeként dolgozom. Erról rendszeresen juttatok el minden családhoz éves beszámolót S z á m a d ó l e v é l címen.

Helyi sajtó:

Országgyűlési Munkám

Találkozásaim Önökkel

Magyarország népéhez
1999. február 8-án - NATO-csatlakozásunk előestéjén a Magyar Demokrata Fórum nevében vezérszónoki beszédben üdvözöltem azt a tényt, hogy NATO-tagok lehetünk.

Vissza az előző oldalra