Herényi Károly

Vagyonnyilatkozat

Kedves Honlaplátogató!

Köszönöm, hogy benézett hozzám.

Herényi Károly vagyok, az MDF országgyűlési képviselője. 1998 májusában egyéni jelöltként indultam és Somogy megye 4. számú választókörzetében a jobbközép oldal valamennyi pártja és jelöltje támogatásával nyertem képviselői mandátumot.

Körzetem a Balaton déli partján, Szántódtól, Balatonszentgyörgyig húzódik. Több mint negyven település tartozik ide, mind szívemhez közel álló. 1981 óta élek Balatonföldváron, és azóta sem bántam meg, hogy életemet e tájhoz kötöttem.

E vidék természeti szépségei, gazdag élővilága, turisztikai látványosságai és a Balaton közelsége, mind-mind lenyűgözőek, de egyszersmind nagy feladatokat rejtenek magukban számomra.

Első és legfontosabb feladatom a települések polgármestereivel, az egyházak képviselőivel; plébánosokkal, lelkészekkel, az intézmények vezetőivel való jó munka-, és együttműködési kapcsolat kialakítása volt. Fel kellett mérnem az igényeket és a rendelkezésre álló lehetőségeket annak érdekében, hogy méltóképpen és szakmailag megfelelően képviselhessem a települések lakóinak érdekeit a Parlamentben.

A falugyűlések, fogadóórák, polgármesteri egyeztetések segítenek és látnak el "munícióval" ehhez.

Amikor megválasztottak, azt ígértem, nem fogok elszakadni választóimtól és azoktól sem, akik netán más jelöltre, pártra adták voksukat. Mindenkit egyformán kívánok képviselni az ország házában. Éppen ezért nagy hangsúlyt helyezek arra, hogy a lehető legtöbb időt "terepen" töltsem. Minden falunapon, búcsúban, politikai, gazdasági fórumon, összejövetelen igyekszem részt venni, tevékenyen hozzájárulni a települések fejlesztéséhez, életminőségük javításához.

Mivel a Balaton déli partjának közlekedési gondjait csak az M7-es továbbépítése oldja meg, ez a legfontosabb feladatom. Ettől függ a turizmus fejlődése, a környezet és zajvédelem ügye, végső soron a Tó jelene és jövője. Az Országgyűlésen négy ízben szólaltam fel az M7-es ügyében, interpelláció, azonnali kérdés és napirend előtti felszólalás formájában. Természetesen az autópálya építésen túl, egyéb kihívásoknak is meg kell felelni, hiszen a Balatont ölelő több mint 150 település vendéglátóinak az adriai, a spanyol, az olasz tengerpart vendégfogadóival kell versengeniük a turistákért. E célt legjobban egy a Balatonról szóló önálló törvény segítené.

A közeljövőben a Parlament elé kerülő, a Balaton területfejlesztéséről szóló törvény kisebb-nagyobb módosításokkal, jól szolgálná a Tó jövőjét.

Ezen módosító javaslatokkal, a tervezet tárgyalása során én fogok foglalkozni. A módosító javaslatok lényege, a végrehajtás financiális feltételeinek biztosítása, röviden, a Balaton partján keletkezett turisztikai bevételek meghatározott része a keletkezés helyén fordítódjon idegenforgalmi és infrastrukturális fejlesztésre. A Gazdasági és Idegenforgalmi Bizottságokban végzett tevékenységem során is olyan kezdeményezéseket támogatok, amelyek a térség fejlődését szolgálják.

Önéletrajz

Parlamenti felszolalások:

52. ülésnap, 111. felszólalás
88. ülésnap, 163. felszólalás
98. ülésnap, 64. felszólalás
103. ülésnap, 275. felszólalás
106. ülésnap, 130. felszólalás

107. ülésnap, 34. felszólalás

Vissza az előző oldalra