A VÁLASZTÓKÖRZETRŐL

Pest megye 4. számú választókörzetéhez Gödöllő, Kerepes, Kistárcsa, Nagytárcsa, Isaszeg, Pécel és Csömör tartozik. A Gödöllői Dombság erdői évszázadok óta főúri, királyi vadászterületek. A táj szépsége és Buda közelsége vonzotta letelepedésre a XVIII. század leggazdagabb magyar főurát, gróf Grassalkovich Antalt is, akinek pompás kastélya az 1867. évi kiegyezést követően a magyar uralkodók nyári rezidenciájává lett. Ez tette Gödöllőt a XIX-XX. század fordulóján azzá, ami Franciaországban Versailles, Ausztriában Schönbrunn: királyi üdülőhellyé, ahol a monarchia korában Ferenc József és a legendás Erzsébet királyné, majd IV. Károly és családja, végül a két világháború között Horthy Miklós kormányzó is gyakran tartózkodott. Ez idő alatt vált Gödöllő kedvelt főváros környéki üdülőhellyé, és a művészetek, a magyarországi szecesszió egyik jeles központjává.
A II. világháború után e hagyományok elhamvadtak, a kastély méltatlan funkcióba állítva egyre pusztult. Dinamikus fejlődésnek indult viszont a mára 30 ezer lakosú város, és az egykori koronauradalomból, a premontreiek patinás épületében létrejött a gödöllői Agrártudományi Egyetem, a mai Szent István Egyetem, illetve a mezőgazdasághoz kapcsolódó biológiai és agrártudományi kutatóintézetek sora.
A szerencsés földrajzi és infrastrukturális helyzet következtében (főváros-közeliség, M3 autópálya) vonzóvá vált tárosunk több multinacionális vállalat számára, s ezzel lehetőség nyílt és nyílik a dinamikus fejlődésre. a munkanélküliség arányának az országos átlag alá szorítását, felújítások, és új beruházások megvalósítását.
A lehetőségeinket figyelembe véve fogalmaztuk meg célkitűzéseinket, amelyek között továbbra is szerepel

  • Az életminőség javítása, infrastruktúra fejlesztése (utak, csatornázás),
  • A környezetkímélő iparágak letelepítése, a térségi beszállítói munkaerő lekötése,
  • A Gödöllői Agrártudományi Egyetem mellett az élelmiszergazdaság magyarországi kiállítási és kereskedelmi központjának megteremtése,
  • A Grassalkovich kastély eredeti szépségében való helyreállítása, a kulturális és idegenforgalom központtá alakítása, a helyi hagyományok megismertetésével.
  • A Gödöllői Dombság tájvédelmi körzet kiránduló övezetté alakítása.

Köszönöm, hogy meglátogatott a világhálón!

Vissza az előző oldalra