A VÁLASZTÓKÖRZETRŐL
eddigi tevékenység és tervek

A Veszprém megyei 1.számú választókörzetben, Ajka és térségében országgyűlési képviselővé való választásom előtt Ajka város alpolgármestereként és 1996.óta egy kistérségi társulás elnökeként tevékenykedem. Akkor határoztuk el a térség polgármestereivel közösen, hogy az infrastrukturális fejlesztést, a munkahelyteremtést és az idegenforgalom fejlesztését jelöljük meg rövid és hosszú távú terveink között. Ezen fejlesztések mára már látható és mérhet? módon megvalósultak.

Képviselői munkám során lehetőség adódott arra, hogy a térségben élők problémáit még jobban megismerhessem, s Ajka város polgármestereként a város helyzetét is még pontosabban láthassam.
Ennek ismeretében igyekeztem parlamenti munkámat is végezni. A jelenlegi nehézségek ismeretében tervezzük a jövő feladatait.

Ajka iparának összeomlása, a mára már valósággá vált bányabezárások emberi sorsokat fenyegető nehézségeire megpróbáltunk előre látó módon felkészülni. Az Ipari Park már várja a befektetőket, ahol nemcsak Ajka, de a térség lakossága is munkához juthat.

A térség sok kis településén kilátástalannak tűnik a helyzet. 38 településünkből 16 tárgyi és szellemi örökségben bővelkedő falvunk veszélyeztetett elnéptelenedéssel. A vidéki lét vonzóvá tétele, településeink megmentése programom egyik sarkalatos pontja.

A vidéki lakossággal fórumokon, a településeken szervezett rendezvények keretében találkozom, s ápolom az eddig kialakult kapcsolatokat.
Szeretem „elsőkézből” ismerni gondjaikat, problémáikat, hogy azokat orvosolni lehessen.

Ezek ismeretében fogalmaztuk meg célkitűzéseinket, amelyben továbbra is szerepel az

  • Infrastrukturális fejlesztés
  • A munkahelyteremtés
  • Az elnéptelenedéssel veszélyeztetett településeken élők életminőségének javítása
  • Az idegenforgalmi lehetőségek fejlesztése
  • A tárgyi és szellemi örökségünk védelme
  • A humánerőforrás fejlesztése.

Köszönöm, hogy meglátogatott a világhálón.

Vissza az előző oldalra