Három polgármester gondolatai BudapestértKék Dunát, zöld szigeteket!

Három hidat, metrót, villamost!

Ezek a felcsattanó mondatok és a mögöttük lévő realitások is szóba kerülnek majd a holnap délután tartandó várospolitikai konferencián. A visszajelzések alapján már most teltházasnak prognosztizálható rendezvényen önkormányzati képviselők, polgármesterek vitatják meg a házigazda, a Magyar Demokrata Fórum budapesti szervezetének fővárosi programtervezetét.

A készülő program alapgondolatait Szőke László budapesti MDF elnök ismerteti. Bevezetőjének címe: "Egészséges Budapestet!" Egészséges - biológiai, építészeti, környezeti szempontból -, de egészséges organikus értelemben is, egy olyan város, amely nincs kettészakítva sem földrajzilag, sem az életmódot tekintve.

A tanácskozás vendégei Derce Tamás, Szabolcs Attila és Tarlós István polgármesterek. A kiadott napirend szerint előadásaik címe: Mit várok a készülő budapesti programtól? A neves városvezetőket követően Csapody Miklós országgyűlési képviselő mond zárszót.

A konferenciát - a résztvevők különböző pártállását átívelve is - a Duna két oldalát összekötő hidak jegyében rendezik. Az MDF felmérései szerint további átkelők építését igénylik a fővárosiak, nem látva más esélyt a közlekedési zűrzavar feloldására. A szervezők azt várják, hogy a híd nemcsak mint műtárgy, hanem mint idea is napirendre kerül a tanácskozáson, előtérbe állítva a két városrész, Buda és Pest differenciálódó életminőségében rejlő veszélyeket.


Vissza a főoldalra