Digitális Magyarország - az Informatikai Bizottság anyagaiDr. Gémesi György beszéde - 2001. 04. 02.
A képviselő úr beszéde az egységes hírközlésről megalkotandó törvény jelentőségéről.

Az e-szignó nem exkluzív autogram!
Az MDF támogatja a digitális aláírás bevezetését szabályozó törvényjavaslatot, de felhívja a figyelmet az elektronikus diszkrimináció veszélyeire.
Magyar Demokrata Fórum az Új Gazdaság és az elektronikus kormányzat kialakulásához vezető út egyik legfontosabb mérföldkövének tekinti a digitális aláírást bevezető törvényjavaslatot és várható elfogadását.

Befejezte az Országgyűlés az e-szignó törvénytervezet általános vitáját
A tervezett szerdai időpont helyett hétfőn késő délután vette napirendre az Országgyűlés az elektronikus aláírás bevezetéséről szóló törvénytervezet általános vitáját.
Stumpf István kancellária-miniszter expozéja után Szabó István (FIDESZ) ismertette az Informatikai és Távközlési Bizottság állásfoglalását. Ezt követően a frakciók vezérszónokai fejtették ki álláspontjukat a megadott tizenöt perces időkeretben.


Hírközlési törvény: eltérő állásponton a parlamenti pártok
Átragadt az e-biznisz friss tempója az Országgyűlés informatikai és távközlési bizottságára: négy óra alatt tárgyalta első olvasatban a jövőbeni információs társadalom két alaptörvényét. A sprint tanácskozás végén az e-szignóról és a hírközlésről szóló előterjesztéseket a képviselők általános vitára ajánlották a parlamentnek.

Politikai kerekasztal az egységes hírközlési törvényről
A hírközlési törvény előkészítéséről és a hazai piaci helyzetről rendezett konferenciát a kiwwi, az ingyenes internet-hozzáférést biztosító vállalkozás. Az egész napos rendezvény célja az ehtv. bemutatása, illetve a témához kapcsolódó szakmai vélemények felmérése volt. Az ebéd utáni szakaszban, mintegy levezetésként, a parlamenti pártok képviselőinek részvételével pódiumbeszélgetést szerveztek. A vitát Vargha Márton újságíró moderálta.
 
Nyílt napot tervez az Országgyűlés informatikai bizottsága
Elfogadták az első féléves munkatervet.
Továbbra is számottevő érdeklődés kíséri az Országgyűlés informatikai és távközlési bizottságának munkáját. Ez megmutatkozott a március első napján tartott ülésen is, a megszokottnál többen tolakodtak a terembe, holott a bizottság szakmai témát nem tárgyalt, a napirenden csak ügyrendi kérdések szerepeltek.
 
Rogán Antal szerint: az informatika pártok fölött álló ügy
Randevút adtak egymásnak az informatika vezető menedzserei a Gerbaud-ház Átrium termében. Az asztalok mellett a jelentős IT cégek döntéshozói karának meghatározó személyiségei ültek. Az érdeklődés Rogán Antal országgyűlési képviselő, az Informatikai és Távközlési Bizottság elnöke előadásának szólt. A politikus a Neumann Üzleti Klub felkérésére adott tájékoztatót.
 
Informatikai Bizottság - 2001.02.08
Megtartotta első ülését az Országgyűlés Informatikai és Távközlési Bizottsága. A 15 tagú grémiumban a pártok a parlamenti arányok alapján kaptak képviseletet. A Bizottság elnöke Rogán Antal (FIDESZ), alelnöke Molnár Gyula (MSZP).
A ma délutáni ülés ügyrendi kérdések megvitatásával kezdődött. Ügyviteli témák megbeszélése helyett azonban rögtön súlyosan lényegi - tartalmi és szemléletbeli különbségeket jelző - témák kerültek elő.

Vissza a főoldalra