Üdvözöljük a BVG Rt. Honlapján!

Budapest, X. Gyömrői út 76-80

Postacím: 1475 Budapest, Pf. 69

Tel. (00-36-1) 261-4444 261-9386

E-mail. bvgrt@mail.datenet.hu

Alcímek, Technológiák, Referenciák

 

A Budapesti Vegyipari Gépgyár az 1900-ban alapított jogelődeiből - melyek a magyar piac legrégebbi vegyipari gépeket és készülékeket gyártó és szerelő vállalatai voltak - az 1950-es évekre egységes profilú gyárrá fejlődött. Az egyesítés után a kazángyártást, az élelmiszeripari, gyógyszer és vegyipari gépgyártást, valamint szállító berendezések és tárolótartály profilját megtartva a hazai piacon elsők között jelent meg a kommunális és lakossági szennyvíztisztítás megoldása területén, több esetben fővállalkozóként.

A Budapesti Vegyipari Gépgyárat fejlődése során mindig motiválta a piacérzékenység. A piac igényére a vegyipari berendezések korszerűsödtek, valamint folyamatosan nagyarányú igény jelentkezett a tároló kapacitás megteremtésére és bővítésére. Gépi berendezéseit fejlesztve és a mindig is meg lévő tervezési lehetőségeit felhasználva az évtizedek során tervezte, gyártotta és a helyszínen szerelte az ország olajtárolóinak jelentős részét. Ezek nagysága 25-80.000 m3-ig terjed, elhelyezését tekintve fekvő- és állóhengeres, valamint földalatti és földfeletti kivitelűek.

A Budapesti Vegyipari Gépgyár 1995-ös privatizálását követően a gazdasági prognózisok ismeretében az alábbi célokat tűzte ki:

A piacvezető pozícióját megtartani a stratégiai üzemanyag-tároló rendszerek tervezése, gyártása és szerelése területén.

Korszerű, tároló berendezések felülvizsgálatára, javítására, és javítás utáni üzembe helyezésére vonatkozó, a lehetőségekhez mérten egységes, költségkímélő technológia kidolgozása, amelyben a versenyképes piaci pozíciót az a tény teremti meg, hogy e tárolók jelentős része saját tervezésű és előállítású.

A BVG Rt menedzsmentje ismét csak az Rt e területén szerzett több évtizedes tapasztalatára alapozva jelentős tervezési és gyártmány-, gyártásfejlesztést kezdett a jövőt képviselő környezetvédelmi berendezések területén. E terület alapkészülékei úgy, mint a biogáz-tartályok, rothasztók, elő-, utó- és centrifugálszűrők, ülepítők, szétválasztás megvalósítására szolgáló centrifugák, mint a BVG Rt szellemi tulajdonai, rendelkezésre állnak.

Jelentős referenciával rendelkezünk az atom- és hőerőműi acélszerkezetek és készülékek gyártása területén.

A BVG Rt a múltban és a jelenben is egyedül állított elő Magyarországon centrifugát a gyógyszer- és a vegyipar részére.

Miután a fejlett magyar vegyipar továbbra is igényli, így a BVG Rt ott kíván lenni e terület korszerűsítésében és zöldmezős beruházásaiban az általa gyártott rozsdamentes hőcserélőkkel, kolonnákkal, reaktorokkal, autoklávokkal.

A hagyományos öntöttvas tagos kommunális és lakossági kazángyártásban is jelentős piaci részesedésre számítunk.

A BVG Rt egyre nagyobb hangsúlyt kíván helyezni export tevékenységére. A múltban is már önállóan és több jelentős multinacionális cég partnereként tevékenykedett.

 

A BVG Rt sokrétű felkészültsége, valamint ISO 9001 minősítése lehetővé teszi számára fővállalkozási projektek magas színvonalú megvalósítását.

 

Készítette: id. Harkay Gábor

Frissítve: 1998. december 7.

 

Technikai adottságok

Szabvány ismeret és használat

Megmunkáló Gépek és berendezések

Főbb termékek

Fontosabb referenciamunkáink

 

 

Vissza az elejére